Mode och skönhet samt hästsport

Att vara moderiktig och se vacker ut är de flesta intresserade av, speciellt kvinnor. Det feminina har genom historian alltid kopplats till saker som skönhet och att följa trender. De flesta som rider är också tjejer, det är av någon anledning inte lika populärt bland killar att rida idag.

Vad är mode?

Mode handlar om att komponera sin utstyrsel (kläder och skor) till sina övriga attribut. Dessa attribut kan handla om vilket smink man bär, vilken hårfärg man har och även vilken hudfärg man har. Mode handlar också, men inte alltid, om att följa trender, exempelvis vilken typ av vårjacka som anses populär idag eller hur höga klackar man bör ha på sina skor.

Eftersom män i betydligt mindre utsträckning än kvinnor har smink så handlar manligt mode oftast om vilken frisyr man har och vilka kläder man bär.

Skönhet

Skönhet är något svårare att definiera och ibland går det inte att påverka hur man ser ut i ansiktet. Det är genetiken som avgör hur pass attraktiv man blir. Däremot kan sunda vanor göra att man ser mer hälsosam ut och därmed snyggare. Man brukar prata om att ”skönhet ligger i betraktarens öga”, vilket innebär att det du tycker är vackert inte är något som jag behöver tycka om.

Hästsport

Hästsport är som namnet antyder grenar där hästar utför saker. Det kan handla om trav, galopp, eller hinderbanor. De som håller på med hästsport är som redan nämnt ofta flickor. Att syssla med hästsport är inte helt ofarligt och man kan göra sig illa om man ramlar av från hästen. Det är därför bra att man redan i tidig ålder lär sig behärska det mäktiga djuret.

Vadslagning på hästar sker sedan länge tillbaka och ofta när det handlar om trav. Idag är det en stor del av nöjesindustrin och till och med fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic äger en travhäst.